<$BloSalı, Ocak 03, 2006t>
<$BloKabak Tatlısı/font>
<$Blo
Malzemeler
2 kg tatlı kabağı
2 kase toz şeker
1 bardak çekilmiş ceviz
Yapılışı
Kabağı uygun büyüklüklerde dilimleyelim.Bir tencereye dizelim. Üstüne toz şekeri serpelim. 1 saat kadar bekletelim. Şeker biraz eriyecektir ve kabaklar sulanacaktır. Ağır ateşe pişirmeye bırakalım. Kabaklar yumuşayınca ateşten alalım.Kabakları servis kabına alalım. Tencerede kalan şerbeti biraz daha kaynatıp koyulaşmasını sağlayalım. Sonra bu şerbeti kabakların üstüne dökelim.
Cevizi de serpelim. Soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yazan <$Bloolivesea <$Blo4:01 ÖS
<$Blo
---------------oOo---------------