<$BloSalı, Ocak 03, 2006t>
<$BloBarbunya Pilaki/font>
<$Blo
Malzemeler
1 kg taze veya 300gm kuru barbunya
1 büyükçe soğan
1 büyük domates yoksa 1 kaşık salça
2 orta boy havuç
1 patates
1/2 demet maydanoz
1/2 cay bardağı zeytinyağ
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
az tuz
Yapılışı
Ayıklanmış taze barbunyayı veya akşamdan ıslatılmış kuru barbunyayı biraz haşlayalım.Diğer tarafta yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağda sarartalım.Üstüne soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi yoksa salçayı ilave edelim. Saratılmış soğanla biraz daha çevirelim. Garnitür doğranmış havucu ve haşlanıp süzülmüş barbunyayı ilave edelim. Limon suyu,şeker ve tuzu ilave edip biraz daha çevirelim. Barbunya sarartalım. Garnitür doğranmış
patatesi ilave edelim. Suyunu ilave edip orta ateşte pişirelim. Ateşten alıp suyunu çekmesi için biraz dinlendirelim. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozu serpelim.
Afiyet olsun.
Yazan <$Bloolivesea <$Blo2:57 ÖS
<$Blo
---------------oOo---------------