<$Ziyafet Sofrasıdiv>
ARŞİVDEN

Devletşah
Ev Cini
Pastacı
Portakal Ağacı
Zeytin Ağacı
Zeytin Dalı
<$BloCumartesi, Aralık 24, 2005t>
<$BloPırasalı Barbunya/font>
<$Blo
Malzeme
İki adet pırasa
1 kg taze barbunya veya 300gm kuru barbunya
1 adet iri soğan
1 domates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
yarım limon
bir tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kuru ise geceden ıslatılmış ,taze ise ayiklanip hazirlanmiş barbunyayı biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın .Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda pembeleştirin. Pırasaları2-3 parmak boyunda kesip sonra her parçayı boyuna ince ince julyen doğrayarak ilave edin. Pırasalar da biraz kavrulduktan sonra fndık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edelim.Biraz kavuralım.Haşlanmış barbunyayı da ilave ederek biraz daha kavuralım. Bu arada şekeri tuzu ve limonu da katalım. Sonra suyunu ilave ederek ağır ateşte pişirelim. Sebze ve baklagil sentezi olarak iyi bir tad.Barbunya da patates ,havuç garnitüründen bıkanlara duyurulur. Afiyet olsun.
Yazan <$Bloolivesea <$Blo3:28 ÖS
<$Blo
---------------oOo---------------