<$BloCumartesi, Aralık 24, 2005t>
<$BloPiliç Çıtırı/font>
<$BloMalzeme
4 adet piliç goğüs eti
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kırmızı şarap veya sirke
1 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber ve köri
Yapılışı
Piliç etlerini ince uzun şeritler halinde kesin. Diğer malzemenin tamamını iyice karıştırıp bir sos yapın. Bu sosun içine piliç etlerini koyup karıştırın. 3-4 saat dinlensin. Teflon bir geniş tavada veya wokta tahta bir kaşıkla ayıra ayıra pişirin. Piştikçe piliçler çıtırlaşıp kızaracaktır.
Çocuklar yemeye bayılıyor. Afiyet olsun.
Yazan <$Bloolivesea <$Blo7:16 ÖS
<$Blo
---------------oOo---------------