
<$BloCumartesi, Aralık 24, 2005t>
<$BloKolay Serpme Börek/font>
<$Blo
Malzeme
1 kg hazır yufka
300 gm beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
2 şişe soda
Yapılışı
Orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayalım ve yufkaların yarısını (3 adet) tepsimize gevşek ve kabarmasını saglayacak şekilde gelişigüzel kırışık yerleştirelim. Ortasına kıyılmış maydanoz ve çatalla ezilmiş peynir karışımını yayalım. Geri kalan 3 yufkayı da gevşek serelim. En üstü biraz düzgün olabilir:) Böreğimizi dilimleyelim keskin bir bıçakla şeklini bozmadan.
Diğer tarafta derin bir kapta yumurtaları çırpalım.Üstüne sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Sonra sodaları açıp katalım. Bu karışımı böreğimizin üstüne gezdirerek dökelim.
1 saat kadar dinlendirdikten sonra orta ısıtılmış fırına sürelim. Nar gibi kızaracaktir. Çok kolay
ancak çok ta güzel oluyor. Güzel börek yemek için hamurişi bilmeye gerek kalmadı.
İç malzemesini eğer soğanla karabiberle kavrulmuş kıyma koyarsanız o da bambaşka bir lezzet oluyor. Afiyet olsun.
Yazan <$Bloolivesea <$Blo4:12 ÖS
<$Blo
---------------oOo---------------