<$BloCumartesi, Aralık 24, 2005t>
<$BloKabak Cevizlemesi/font>
<$BloMalzeme
1/2 kg kabak
4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
3 diş sarımsak
1 adet irice kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı beyaz peynir veya tulum peyniri
1/2 demet dereotu
biraz tuz
Karabiber
Üstüne sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayın.Yağda pembeleştirin.Kıyılmış sarımsakları ilave edip az kavurun. Küçük doğranmış kabakları ekleyin .Biraz öldürün. Cevizi ilave edip biraz da cevizle kavurun.
Tuzu ,karabiberi, ufalanmış tulum peynirini karıştırın. Ateşten alın. Düz bir tabağa alın .Üstüne ince kıyılmış dereotu serpin.
Ortasına sarımsaklı yoğurt koyun . Hem meze olur hem yemek.
Afiyet olsun.
Yazan <$Bloolivesea <$Blo6:50 ÖS
<$Blo
---------------oOo---------------